+45 97 92 06 44 info@jomrustfri.dk

Sous-vide

Beskrivelse

Sous-videt tilberedning giver mange fordele i storkøkkenet. Vi har specialiseret os i fremstilling af sous-videanlæg, der bliver skræddersyede til jeres ønsker.

Med sous-vide tilbereder I mad under vakuum, hvilket er med til at konservere de tilberedte produkter. Vi har stor erfaring med produktion af sous-videanlæg. Maskinerne er udført i børstet rustfrit stål. Dette giver den letteste rengøring. Betjeningen foregår ved det brugervenlige touch screen display, hvor alle maskinens funktioner kan betjenes.

Tilberedning i sous-vide er tilberedning af fødevarer i vand under vakuum. Emnet krydres først og derefter vakuumpakkes det. Derefter tilberedes maden i vandbad til den ønskede grad af tilberedning er nået. Skal kød brunes og have stegeskorpe, skal det brunes af enten før eller efter sous-videtilberedningen.

Selvom sous-vide er udviklet af ingeniører, er der intet tørt over maden lavet i sous-vide. Maden får længere holdbarhed, når det bliver tilberedt i vakuum, og tilberedningsposerne holder på madens saft og kraft, således at maden altid giver den fulde smagsoplevelse efter tilberedning. Samtidigt sikrer tilberedningen også maksimal mørhed af alle udskæringer.

I storkøkkener er sous-vide uundværlig, fordi tilberedningsmetoden tilbyder unikke driftsmæssige gevinster. Takket være evnen til at tilberede store mængder af gangen er sous-vide en personalesparende fremstillingsform. Da madvarerne får ekstra holdbarhed, giver sous-vide mulighed for at tilberede maden uafhængigt af serveringstidspunktet, hvilket giver større fleksibilitet i planlægning af produktionen. Takket være den lufttætte indpakning er der ingen efterkontaminering ved håndtering.

Sous-videanlæggene kan tilpasses jeres specielle ønsker

Højdepunkter

•    Bliver mere mør
•    Har mere saft og kraft
•    Har bedre duft
•    Har længere holdbarhed
•    Svinder mindre
•    Er tidsbesparende
•    Giver mere fleksibilitet
•    Kræver mindre personale
•    Letter arbejdet
•    Er mere hygiejnisk

Sous-vides oprindelse

I midten af 1960’erne begyndte amerikanske og franske ingeniører at udvikle sous-vide metoden baseret på resultater fra 1799 for at forlænge holdbarheden på tilberedte fødevarer. I 1974 fandt den franske kok Georges Pralus ud af, at foie gras beholdt fedt og tekstur, når det blev tilberedt i vakuum. Op igennem 70’erne blev metoden videreudviklet og vigtige parametre som kogetid og temperaturer blev udviklet.

Sous-videanlæggene fra JOM leveres med kran, der fjerner alle tunge løft

Sous-vide (126 – 500 kg)

Sous-vide kompakt (54 kg)